Hatalmas földrengés Japánban

Egy nappal a tajvani, sok áldozatot követelő katasztrófa után.

A Japán Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön 6-os erősségű földrengés rázta meg a Tohoku régiót – írta a The Japan News. A meteorológiai szolgálat szerint a földrengés epicentruma körülbelül 40 kilométeres mélységben a Fukusima prefektúra partjainál volt.

A japán földrengés egy nappal azután történt, hogy Tajvanban 7,2-es erősségű rezgést mértek, mely az elmúlt 25 év legerősebb földrengése volt a szigetországban. A Tajvan keleti részét ért természeti katasztrófa sérültjei csütörtökre meghaladták az ezret, a halálos áldozatok száma továbbra is kilenc – írja a Reuters . A földrengést követően már rengeteg embert menekítettek ki, azonban az eltűntek száma még mindig 52-re tehető.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek