Hétfő délután teheti le az esküt Orbán Viktor

A jövő hét második felében már a miniszterjelöltek meghallgatását tartják a parlamenti bizottságokban.

Hétfőn délután fél háromkor szavaz az Országgyűlés a köztársasági elnök javaslatára az új miniszterelnökről, azután Orbán Viktor – hiszen a megválasztása aligha kétséges azzal, hogy a 199 tagú Parlamentben 135 képviselője van a Fidesz-KDNP-nek – leteszi a kormányfői esküt.

A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata szükséges. A miniszterelnök a megválasztásával hivatalba lép – írja az Országgyűlés honlapjára feltöltött napirendi javaslat, amelyből kiderült a menetrend.

Tehát minden valószínűség szerint Orbán Viktor hétfőn 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször lesz Magyarország miniszterelnöke.

A miniszterelnök megválasztásával felgyorsulnak a kormányalakítás eseményei is, amelynek első lépcsője egyébként az, hogy benyújtják az Országgyűlés elé a kormány szerkezetét, a minisztériumi struktúrát leíró törvényjavaslatot. Ezt követik – a hvg.hu információi szerint már a jövő hét második felében – a parlamenti bizottságokban a miniszterjelöltek meghallgatása – írja az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek