Hosszú napja lesz a képviselőknek hétfőn, Novák Katalin és a svéd NATO-csatlakozás várja őket

19 hónap halogatás után lesz szavazás a svéd NATO-csatlakozásról, elfogadja a törvényhozás Novák Katalin lemondását, ideglenes államfővé Kövér László lép elő, és megtartják az élet végi döntésekről szóló vitát is.

Február 26-án hétfőn kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka és az első heti munka ezzel véget is ér a képviselők számára, mivel plenáris ülés csak azon az egy napon lenne – derül ki a hvg.hu birtokába került, a törvényhozás munkarendjét meghatározó szerdai házbizottsági ülésre készített napirend-tervezetből.

Mivel a munkahét egynapos, a napirendi javaslat szerint sok mindent kell bele sűríteni, Novák Katalin lemondásának elfogadásától a svéd NATO-csatlakozásig és az eutanáziáról tartott vitanapig.

Az első napirend február 26-án a köztársasági elnök lemondó nyilatkozatának tárgyalása. Novák Katalin február 10-én jelentette be lemondását a kegyelembotrány, vagyis amiatt, mert államfői kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil vezetőjének falazó igazgatóhelyettesnek, K. Endrének. Novák lemondásának írásos beérkezése után 15 napon belül kell a lemondásról határoznia az Országgyűlésnek, ez hétfőn jár le.

Az Országgyűlés a hétfőn 13 órakor kezdődő ülésen tehát a napirend előtti felszólalások után – várhatóan 14:30 körül – a lemondó nyilatkozat elfogadásáról vita nélkül határoz. A határozathozatal előtt a köztársasági elnök ötperces időkeretben felszólalhat, de ez nem kötelező. Egyelőre nem tudni, élni kíván-e a búcsú ilyen gesztusával Novák Katalin az Országgyűlés nyilvánossága előtt.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek