Időutazó lengyel kamionsofőrt csíptek el a NAV-osok

Hamar véget ért az „időutazás” annak a lengyel kamionsofőrnek, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Komárom-Esztergom vármegyében csípték nyakon.

Lengyelországból hozott gipszkartonokat az a férfi, akit menet közben megállítottak és a vezető-, illetve pihenő idejét ellenőrizték a pénzügyőrök a Monostori hídon – írja közleményében a NAV.

Azonnal kiderült, hogy a sofőr trükközött, ugyanis a menetírókészülék szerint az ellenőrzés pillanatában és azelőtt közvetlenül is pihenőidőt tartott, miközben a kamion mozgott. A sofőr elárulta az időutazás titkát: egy kódszámot ütött be a csaláshoz.

A pénzügyőrök a férfit feljelentették információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény miatt. A tényleges vezetési idő meghamisítása vagy eltitkolása, veszélyes minden közlekedő számára, veszélyezteti a közúti közlekedés biztonságát – közölték.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek