Így érkeztek meg a dél-afrikai tűzoltók Kanadába

Segítenek eloltani az erdőtüzeket.

A magyar médiában meglehetősen kevés figyelmet kap, hogy Kanadában körülbelül 400 helyen küzdenek az erdőtűzzel. Csak Québec tartományban mintegy százat nem sikerül ellenőrzés alatt tartani.

Az országban ebben az időszakában nem ritkák az erdőtüzek, ugyanakkor a hivatalos értékelések szerint az idei lehet minden idők legsúlyosabb erdőtűz-katasztrófája az országban.

Az erdőtüzek füstje az Egyesült Államok közeli városait is elérte, több északkeleti államában maradt levegőminőségi riasztás van érvényben, a nagyvárosokban uralkodó helyzetről sokkoló fotók láttak napvilágot.

New York most
Earth Cam

Az Európai Unió tegnap jelentette be, hogy csaknem 300 tűzoltóval segíti a kanadai erdőtüzek megfékezését, és máshonnan is érkezik segítség.

Több mint 200 tűzoltó érkezett például Dél-Afrikából. Így mutatkoztak be a kanadai repülőtéren.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek