Ismét a Karmelitában járt több kormánypárti médium vezetője

Nem ez az első eset.

Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója és Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár részlegének igazgatója is járt nemrég a Karmelitában - írja a Gulyáságyú Média.

A portál fotóriportere Hszi Csin-ping kínai elnök látogatásának egyik napján (május 9-én) készített felvételt a két kormánypárti médium vezetőjéről.

A lap megjegyzi, e napon kordonokkal és egy táblával zárták le a Karmelita kolostor környékét. A táblán azt a feliratot helyezték el, hogy „átjárás kizárólag az építési területen dolgozóknak”. A rendőrök a Gulyáságyú Média munkatársait is más irányba terelték, az eddig szokásos, belépésre engedélyezett várbeli területet is szűkítették. A helyszínen tartózkodó rendőrök az átjárást tiltó táblát a kormánypropaganda vezetői esetében azonban felülbírálták, és beengedték őket az „építési területre”.

A portál kereste az Országos Rendőr-főkapitányságot is, akik azt közölték, a kordonokat nem a rendőrség állította fel, hanem a kivitelezési munkákat végző cég zárta le a területet.

Nem először fordult elő, hogy kormánypárti médiumok vezetőit fotózták le a Karmelita előtt. Tavaly október végén Szalai Vivien TV2-hírigazgatót, Csermely Pétert, a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettesét és Szajlai Csabát , a Világgazdaság című kormánypárti gazdasági napilap főszerkesztőjét kapták lencsevégre a Miniszterelnökség előtt. Látogatásuk célja azóta sem derült ki.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek