Jogerősen is elítélték Varju Lászlót az MTVA-székházban történt dulakodás miatt

A DK-s politikus nem adja fel, fellebbezett.

Jogerősen is elítélte testi sértésért a bíróság Varju László DK-s politikust - írja a Blikk.

A portál megjegyzi, az ügy még 2018-ban, a „rabszolgatörvény” elleni tiltakozások idején kezdődött. A vádirat szerint az eset során többen, köztük a most elítélt politikus, Varju László is bement a közmédia székházába, majd Varju a biztonsági őrökkel dulakodni kezdett. A DK országgyűlési képviselője ellen garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emeltek vádat. A Fővárosi Törvényszék pedig a 2023. január 30-án kihirdetett elsőfokú ítéletével bűnösnek mondta ki őt választás rendje elleni bűntettben és garázdaság vétségében. A politikust 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A politikus azonban nem adja fel, nemrég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy fellebbez az ítélet ellen. Úgy fogalmazott, "nem fogadhatjuk el, hogy miközben az Orbán-rendszerben egy pedofilsegítő bűnözőnek adnak elnöki kegyelmet, addig a törvény adta jogával élő országgyűlési képviselőt büntetlenül bántalmazhatnak egy középületben, majd a bántalmazói helyett a képviselőt helyezik vád alá.".

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-posztjában többek között azt írta, "Becstelen, tisztességtelen ítéletben büntette meg a bíróság Varju Lacit. Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban. Gyalázatos!"

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek