Jövő kedden bomba miatt lezárják Veszprém belvárosát

Egy kilométer átmérőjű körben a lakásokat is el kell hagyni.

Kiürítik és lezárják Veszprém belvárosának nagy részét jövő héten kedden egy építkezésen talált második világháborús légibomba miatt – közölte Porga Gyula polgármester a Facebookon.

A második világháborús bomba nemrég egy, az Egyetem utcában zajló építkezésen került elő. A helyzet azért is rendkívüli – írja a polgármester – mert a szovjet gyártmányú szerkezetet nem lehet szállítani, ezért a tűzszerészeknek a helyszínen kell hatástalanítaniuk.

A rendőrség ezért augusztus 9-én a teljes területet kiüríti és lezárja a robbanótest helyétől számított 500 méteres sugarú körben. Az evakuálás érinti a lakóházakat, ingatlanokat, intézményeket, kereskedelmi és más szolgáltató egységeket, valamint a gyalogos és gépjármű forgalmat is.

A lezárásra ítélt területen kedden reggel 7 órától a gyalogos és a gépjármű-forgalom befelé tilos lesz, illetve reggel 8 óráig mindenkinek el kell hagynia ingatlanját és az érintett területet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek