Kétszáz millió forinttal tartozik a minisztérium egy vállakozónak

Nem nyitottak ki az elkészült uszodák.

Két tanuszoda is elkészült Nógrád megyében, ennek ellenére még egyik sem nyitott ki. A rétságiak és a szécsényiek évek óta várnak saját uszodára, hogy ne más városokba kelljen elutazniuk a gyerekeikkel. Az állami beruházással megbízott vállalkozók azonban azt mondják, nem kapták meg a munka után járó pénzüket az Építési és Közlekedési Minisztériumtól. Ők az RTL megkeresésére azt ígérték, rövidesen megoldódik a helyzet.

Az állam vállalta a Dr. Katona Ernő Tanuszoda építését és üzemeltetését, az önkormányzat a területet adta hozzá.

Túri Árpád, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója azt mondta az RTL-nek, hogy február 8-án műszakilag átadták az uszodát. A mai napig folyamatban van a szerződés módosítása, a minisztérium pedig több mint 200 millió forinttal tartozik a cégnek.

Az RTL riportja szerint Szécsényben is hasonló a helyzet, az állam itt is késik a vállalkozó kifizetésével. A csatorna megkeresésére a minisztérium azt írta, hogy szerződésmódosítás és pénzügyi rendezés után a rétsági uszoda átadható lesz, Szécsényben pedig még minimális munka van hátra.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek