Kétszer szökött meg a bűnügyi felügyeletből

Spanyolországba menekült, elfogták, ott is megszökött. Most távollétében emelt vádat ellene a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki megszökött a bűnügyi felügyeletből. A vádirat szerint a férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt folyt eljárás, melynek során a Fővárosi Törvényszék 2022 márciusában elrendelte bűnügyi felügyeletét. Ennek keretében meghatározták, hogy a férfi mely területeket nem hagyhatja el és elektronikus nyomkövetővel látták el.

A férfi ennek ellenére 2022 októberében, Győr külterületén a nyomkövető eszközt a lábáról eltávolította és megszökött. A leszerelt eszközt végül a hatóság megtalálta - írja közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki a vádlott ellen. A férfit 2023 májusában Spanyolországban el is fogták, ahol az ottani bíró ismét elrendelte a bűnügyi felügyeletét. A terhelt azonban az ottani bűnügyi felügyelet szabályait is megszegte és újra megszökött.

Az azóta is ismeretlen helyen tartózkodó terhelt ellen az ügyészség a távollétében emelet vádat fogolyszökés miatt. Vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek