Űgy néz ki, elmossa az eső a pénteket

Akár 90 km/h-s széllökések is lehetnek.

Pénteken napközben több helyen lehet zivatar, délután pedig a keleti, délkeleti megyékben heves zivatarok kialakulására is kedvezőek a feltételek. Az esti, késő esti órákra viszont jelentősebben csökken a csapadékhajlam – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zivatarok miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetést. Nagyrészt elsőfokú riasztás van érvényben, de Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Országos Meteorológiai Szolgálat

A zivatarokat viharos széllökés kísérik, általában 60-90 km/h, de a keleti tájakon akár >90 km/h lökések is lehetnek. De számítani kell jégesőre is, keleten akár 2 cm fölött, lokálisan pedig nagyobb mennyiségű csapadék (>10-20 mm) kísérheti a zivatarokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek