Kölcsönösen előzgette egymást két kamionos Zalában, majd a mongol sofőr kést rántott a szlovénra

Végül "csak" rongálás miatt emelt vádat az ügyészség.

Vádat emeltek egy mongol állampolgárságú kamionsofőr ellen, aki a 86-os főúton megállásra kényszerített, majd a visszapillantó tükrökben is kárt okozva késsel megfenyegette szlovén kollégáját egy közlekedési konfliktus miatt - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Jánky Judit arról számolt be, hogy az 50 éves férfi januárban, a hajnali órákban kamionsofőrként Szlovénia irányából Magyarországra tartott a munkáltatója tulajdonában lévő, kisteherautókat szállító járművel. A férfi által vezetett járművet Szlovéniában, majd Magyarországon, a 86-os számú főúton több alkalommal megelőzte egy szlovén kamion, amire a férfi szintén többszöri előzéssel reagált. A kölcsönös előzésekből adódó közlekedési konfliktus miatt a vádlott indulatba jött, ezért - miután a főúton, Kálócfa belterületén ismét megelőzte a másik sofőrt - a települést elhagyva, egy forgalommentes szakaszon megállásra kényszerítette a másik kamiont. A mongol sofőr a járművével a felezővonalat átlépve megállt, ami miatt a mögötte haladó sofőr is lassítva megállásra kényszerült. A vádlott ekkor kiszállt a járműből, és a kezében egy 15-20 centiméter hosszúságú késsel dühösen a sértett kamionjához rohant, annak lépcsőjén fellépett a vezetőfülkéhez, majd a nyitott ablakon keresztül kiabálni kezdett a sofőrrel. A korábbi közlekedési incidenseket sérelmezve - azért, hogy ráijesszen - a késsel többször szúró mozdulatokat tett a szlovén sofőr felé, közben indulatosan beleütött a sértett kamionjának bal oldali dupla visszapillantójába, amitől mindkét tükör megrepedt.

A történtek után a vádlott kamionjával távozott a helyszínről. A rongálással több mint 430 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg az eljárás során.

A Lenti Járási Ügyészség rongálás miatt emelt vádat a mongol kamionsofőr ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek