Leállt a vasút Dél-Ausztriában a vihar miatt

Áramkimaradások voltak továbbá az alagutakban, az Olaszországba vezető fontos közlekedési útvonalakat helyenként le kellett zárni.

Heves zivatarok komoly károkat okoztak az áramhálózatban Ausztria déli részén, az ÖBB állami vasúttársaság leállította a vasúti forgalmat csütörtök délután Karintia, Stájeroroszág és Kelet-Tirol tartományok területén. Egyelőre nem tudni, hogy meddig fog szünetelni a vasúti közlekedés.

Az éppen úton lévő vonatokat a legközelebbi állomásokra irányították át. A pótlójáratok egyelőre csak korlátozottan állnak rendelkezésre, folyamatban van a vészhelyzeti menetrend kidolgozása - tette hozzá az osztrák vasúttársaság.

Karintia tartományban két gyerek meghalt, amikor a St. Andrä település melletti kis tónál, amikor a vihar fákat csavart ki a földből. Tíz ember megsérült. Viharos széllökések miatt fák tucatjai dőltek az A2-es autópályára Griffen településnél.

Áramkimaradások voltak továbbá az alagutakban, az Olaszországba vezető fontos közlekedési útvonalakat helyenként le kellett zárni a takarítási, valamint a javítási munkálatok idejére.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek