Letartóztatták a lányt, aki késsel megszúrta osztálytársát a bőnyi általános iskolában

A döntést az ügyész, a védő, a gyanúsított és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az végleges.

A Győri Járásbíróság kedden elrendelte a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását - közölte a Győri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Máté Kinga közleménye szerint az intézkedést, tekintettel a gyanúsított életkorára, javítóintézetben hajtják végre.

Az indoklás szerint az érintett osztályközösség nagy részének kihallgatása még nem történt meg, így a gyanúsított, ha szabadlábon maradna, megnehezíthetné a bizonyítási eljárást.

A bíróság a gyanúsítottnál talált lista miatt úgy foglalt állást, hogy nem zárható ki a bűnismétlés veszélye sem.

A döntést az ügyész, a védő, a gyanúsított és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az végleges.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában súlyos sérülést okozva megszúrta hatodik osztályos tanulótársát egy lány.

Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettes vezetője később elmondta, hogy az elkövető kislány egy otthonról hozott, 20 centiméteres késsel szúrta hátba előtte ülő osztálytársát, majd a kést kirántotta és a földre dobta.

Az elkövető "listát készített" osztálytársairól, és a pirossal jelölte azokat, akiknek el akarta venni az életét.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.
Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek