Már nem államtitkár, de továbbra is kap fizetést a külügytől Menczer Tamás

Havi bruttó kétmilliót.

Bár már nem dolgozik államtitkárként, továbbra is kap a Külügyminisztériumtól fizetést Menczer Tamás - írja a HVG.

A csütörtök esti Hivatalos Értesítőben megjelent, hogy volt főnöke, Szijjártó Péter a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Ezért a munkáért ha nem is államtitkári fizetést kap, mint eddig, de a jogszabály szerint helyettes államtitkárit igen, ami a miniszterelnök döntése alapján akár havi bruttó kétmillió forint is lehet - jegyzi meg a lap.

Közölték azt is, a miniszter gondoskodott arról, hogy egyetlen napi jövedelme se essen ki, mert az államtitkári megbízatása április 12-én szűnt meg, az új kinevezés pedig 13-ától érvényes.

A lap hozzátette, Menczer országgyűlési képviselőként idén márciusban 1 767 342 forint tiszteletdíjat is felvett.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek