Mátyás nem csinált jeget, marad a meleg

Sopronban és környékén is szokatlanul meleg volt az idei február.

Február első fele rekordenyhe volt, a HungaroMet összesítése szerint a hónap első két hetének a középhőmérséklete országos átlagban 8,1 Celsius fok volt, ami rendkívüli mértékben, 7,6 fokkal haladta meg az 1991–2020-as átlagot, és közel 3 fokkal az eddigi legenyhébb február 1-14. időszakot. A hónap első felében síkvidéken többnyire 7 és 9 fok között alakult a középhőmérséklet, ami március végén, április elején normális, és még a legmagasabb hegyeken is bőven fagypont felett, 3 fok közelében alakult a két hét átlaga.

A hónap második felében sem kapcsolt kisebb fokozatba a tavaszias idő, folyamatosan pozitív az átlagtól vett eltérés, Budapesten utoljára 1-jére virradó éjszaka csökkent 0 fok alá a hőmérséklet. Emellett a csúcsérték az itt feltüntetett városokban a legtöbb napon 10 fok fölött alakult.

A HungaroMet szakemberei Sopron időjárását is grafikonra vitték, ebből is kiderül, mennyire már volt ez a február.

A napi hőmérséklet és csapadék alakulása Sopronban.
HungaroMet

A folytatás sem hoz mást, valószínűleg április végi hőmérsékletekkel köszönt be a meteorológiai tavasz a héten, vagyis Mátyás sem csinált jeget, marad a meleg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek