Megbocsáthatatlan amit a férfi a családjával tett Sopronkőhidán

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, aki hosszú időn keresztül testileg és lelkileg is bántalmazta a családtagjait, szexuálisan molesztálta a kislányát.

Az ítélet szerint a házaspár egy sopronkőhidai lakásban együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és a 2012 áprilisában született fiukat. A házasságuk 2008. évtől megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált feleségével, megverte, lelkileg gyötörte. Mindezeknek a gyerekek is szem- és fültanúi voltak, sírva kérték apjukat a cselekmény befejezésére - írja közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A férfi a gyerekeket sem kímélte, nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket, megalázóan beszélt velük. Amikor az anya a védelmükre kelt, őt ezért is bántalmazta.

A gyerekek gyakran éhesen érkeztek meg az óvodába, iskolába, a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről.

2018 nyarán a szüleik órákig tartó vitája után a testvérek hátizsákkal „világgá mentek", amit egy szomszéd észlelt és hazakísérte őket.

A férfi 2015. évtől 2018. év őszéig heti rendszerességgel, azzal fenyegetve, hogy nagyon megveri, ha ezt nem teszi meg, szexuális cselekmény elvégzésére kényszerítette a lányát. Ezen időszak alatt legalább egy alkalommal megkísérelt közösülni is a gyermekkel.

Miután a cselekményekre fény derült, a gyermekeket nevelésbe vették.

A szülők magatartása következtében a kislány és a kisfiú erkölcsi, lelki fejlődése súlyosan sérült.

A Győri Törvényszék az apát két rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és 3 rendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt 11 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Az apa szülői felügyeleti jogát a két gyermek vonatkozásában megszüntette.

A törvényszék az anya bűnösségét is megállapította 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, és ezért őt 1 év 7 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. Vonatkozásában az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentés, míg az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi nem csak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi kötelezettségét megszegve egy évtizeden keresztül követte el a bűncselekményeket, pokollá téve gyermekei életét. Mindezekre figyelemmel a férfi büntetésének a súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek