Menet közben ugrott ki az illegális bevándorlókat szállító autóból az embercsempész

Az eset vasárnap, Szegednél történt, amit videóra is vettek.

Filmbe illő jelenet játszódott le 2023. augusztus 13-án kora délután Szeged közelében. Kaszkadőrökre jellemző mozdulattal ugrott ki egy közlekedő autóból a sofőr. Tette azonban nemcsak hajmeresztő volt, de életveszélyes is - írja a police.hu .

A Készenéti Rendőrség (KR) XXII. Bevetési Osztályának járőrei cseh kollégáikkal közösen hajtottak végre gépkocsizó járőrszolgálatot Szeged környékén. Egy cseh hatósági jelzésű, rendőri jelleggel ellátott szolgálati gépkocsival közlekedtek az 55-ös számú főúton, amikor a körforgalomban nagy sebességgel egy utasokkal teli Audi kanyarodott eléjük.

A gépkocsi sofőrje a körforgalomból kiérve lassított, majd a bal oldali ajtót kinyitva, az autóból menet közben kiugrott, és a közeli rétre szaladt. A cseh járőrök és a készenléti rendőrök pár méter megtételét követően elfogták.

Közben a vezető nélkül tovább guruló autóban utazóknak sikerült megállítaniuk a gépkocsit. Abban összesen tizenketten utaztak, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de okmányokkal nem rendelkeztek, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták semmivel igazolni. Így őket a közben helyszínre érkező Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 26 éves román sofőrt elfogását követően a rendőrök ellátásra beszállították az orvosi ügyeletre, ahol hámsérüléseit ellátták. Ezt követően történt meg gyanúsított kihallgatása és őrizetbe vétele. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított vele szemben büntetőeljárást, és kezdeményezte letartóztatását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek