Mesziről jöttek - kifejezetten lopni

Tizenhét helyszínről 31.215.710 forint értékkel távoztak a betörők.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három georgiai (Grúzia) állampolgárságú férfival szemben, akik kifejezetten bűncselekmények elkövetése céljából érkeztek rendszeresen Magyarországra és a találomra kiválasztott ingatlanokat álkulcsokkal törték fel - közölte az ügyészség.

Az álkulcsokkal jutottak be a találomra kiválasztott ingatlanokba.
Ügyészség

A vádirati tényállás szerint a három férfi minden esetben autóval érkezett Magyarországra, ingatlanokba törtek be, majd rendre távoztak is az országból. Összesen 17, budapesti, győri és székesfehérvári ingatlanba törtek be, ahonnan készpénzt, ékszereket, széfeket és okiratokat tulajdonítottak el javarészt. Szervezett együttműködés keretében valósították meg a bűncselekményeket.

Az ügyészség a terhelteket minősített lopásokkal vádolja. A büntetési tétel két vádlott esetében 12 évig terjedő, harmadik társuk esetében - aki kizárólag az utolsó két bűncselekmény elkövetésében vett részt – hét évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak közül ketten letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek