Ne szaladjon negyedik oltásért, most nem kell

Lecsengőben van a koronavírus-járvány, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ frissítette álláspontját.

Jelenleg a koronavírus-járvány lecsengő időszakában vagyunk, így egyelőre nem látja szükségesnek a negyedik oltások felvételét a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője, Páldi Anna.

Páldi Anna, az NNK szakértője az M1-nek azt mondta, reméli, hogy a nyár járványmentes lesz, hogy mi lesz ősszel, azt viszont "meglátjuk", a nyár örömeinek azért most majd lehet hódolni.

Figyelmeztetett, nem tűnt el a járvány teljesen, főként a kockázati csoportokba tartozóknak kell vigyázni, de a kórházi felvételi adatok és a súlyos esetek száma is csökken.

Jellemzően még mindig az omikron variáns fertőz. A negyedik oltással kapcsolatban, mint Páldi Anna fogalmazott, "nem tiszta a kép", de a nemzetközi álláspont az, hogy most, ebben a kora nyári szezonban nem szükséges általánosan a negyedik oltás

.

Ez az álláspont ősz előtt szerinte aligha változik. A krónikus betegeket arra kéri viszont, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat, szükség esetén a maszkot is viseljék – írja az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek