Négy új Gripent vesz Magyarország – itt járt a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor meghívására pénteken Budapestre utazott Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke, hogy a két ország közötti védelmi és biztonságpolitikai együttműködésről tárgyaljon.

Orbán a Karmelitában fogadta Kristerssont, akivel a megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartottak - írja a 24.hu .

Ez a mai találkozó egy hosszú folyamat fontos állomása. Ezt a hosszú folyamatot nevezhetjük bizalom újraépítési folyamatnak is, amin hosszú hónapok óta dolgozunk – kezdte a sajtótájékoztatót Orbán, aki elmondta svéd kollégájának: a magyar külpolitika célja az, hogy barátokat szerezzen.

Ma megszületett a megállapodás arról, hogy további négy géppel bővítjük a Magyar Honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját, jelentősen megnövelve ezzel a katonai képességünket és továbbra erősítve külföldi szerepvállalásra való képességünket – mondta Orbán.

Végezetül Orbán megköszönte a svéd delegációnak, hogy Budapestre látogatott, majd elmondta, hogy hétfőn az Országgyűlés összeül, hogy a svéd NATO-csatlakozásról szavazzon. Így bő másfél évvel az ország felvételi kérelmének benyújtása után Magyarország tehet pontot a svéd csatlakozási folyamat végére.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek