Néhány napos csökkenés után újra az egekbe szöktek a számok Ausztriában

A megkésett adatok is okozhatják az ugrást, de az esetek száma csaknem megduplázódott.

Az elmúlt héten jelentősen visszaesett az Ausztriában regisztrált új koronafertőzések száma. Múlt szerdán a heti csúcsot jelentő 2693 megbetegedést jelentették, de csütörtökön sokkal kevesebbet: 1965 -öt. Azután tovább javult a helyzet: pénteken 1878, szombaton 1868, vasárnap 1675, hétfőn 1320, tegnap, kedden pedig 1390 új esetet regisztráltak.

Csakhogy szerdán a hatóságok ismét 2614 új fertőzésről számoltak be, ráadásul 15-en meghaltak a vírusfertőzés szövődményei következtében.

Az esetek száma majdnem megduplázódott a tegnapi és a hétfői naphoz képest. A Heute.at azt írja, a jelentős növekedés oka a Felső-Ausztriából érkezett késői regisztrációk nagy száma. Ha ez így van, nincs akkora baj, mint azt a puszta számokból kikövetkeztetné az ember...

A tartományokat tekintve a magyar ingázóknak leginkább fontos Burgenland még mindig az alacsonyabb fertőzésűek közé tartozik, Alsó-Ausztriában és Bécsben viszont rosszabb a helyzet: Burgenlandban 48, Karintiában 89, Alsó-Ausztriában 446, Felső-Ausztriában 720, Salzburgban 254, Stájerországban 433, Tirolban 104, Vorarlbergban 48, Bécsben pedig 472 az új fertőzések száma.

A mai, október 13-iki 9.30 órai jelentés szerint Ausztriában 11 135 ember halt meg a koronavírus következtében, és 735 565 gyógyult meg. Jelenleg 865 ember van kórházi kezelésen a koronavírus miatt. 213 beteget intenzív osztályon ápolnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek