Már nem mehetnek ingyen az általános iskolás diákok az Országházba

De muzeális intézményekbe, őshonos állatok bemutatóhelyeire és katonai hagyományőrző bemutatókra sem mehetnek szeptembertől ingyen a gyerekek.

A péntek este megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány módosította a nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló határozatát, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy mostantól nem látogathatnak múzeumokat, vagy az Országház épületét évente egyszer általános iskolás diákok - írja a Telex.

A portál megjegyzi, a diákok 2019 óta élhettek a lehetőséggel, a kormány ugyanis akkor hozta létre a Lázár Ervin Programot, ami szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosította, hogy eljuthassanak például színházi, tánc- és cirkuszi előadásokra, komolyzenei hangversenyekre, muzeális intézményekbe, őshonos állatok bemutatóhelyeire, katonai hagyományőrző bemutatókra, az Országházba, valamint az „Álmok Álmodói 20” kiállításra.

A pénteki Magyar Közlönyben azonban lehúzták a listáról az utolsó öt tételt. Így szeptembertől már nem mehetnek ingyen a diákok muzeális intézményekbe, őshonos állatok bemutatóhelyeire, katonai hagyományőrző bemutatókra, az Országházba, valamint az „Álmok Álmodói 20” kiállításra.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek