Saját apjára is rátámadt a drogos férfi

Az ügyészség vádat emelt azzal a fiatalemberrel szemben, aki többször bántalmazta a saját apját, 14 esetben lopott és egy kábítószerrel kapcsolatos eljárás is indult ellene.

A vádirat szerint a 30 éves férfi tavaly nyáron egy hajnali időpontban jelent meg szülei otthonánál. A szülők arra ébredtek ezen a napon, hogy az ingatlanba bejutni nem tudó fiuk ütötte a bejárati ajtót és kiabált. Mivel a vádlott édesapja úgy ítélte meg, hogy a fia tudatmódosító szer hatása alatt áll, nem akarta őt beengedni. A vádlott ezen feldühödött és lapáttal, ezt követően lombseprűvel, majd kövekkel, fával és vasdarabokkal támadt az apjára, akinek zúzódásos sérüléseket okozott, eltörte a lábujját és az orrcsontját is. A férfi a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült a helyszínről.

Mire a sértett a kórházból aznap délután hazaért, a fia megint az ingatlan udvarán tartózkodott. Emiatt a sértett és az ittas állapotban lévő fia között vita alakult ki, melynek során a vádlott kövekkel, vassal és székkel is megdobálta édesapját. A vitának az vetett véget, hogy a sértett elővette engedéllyel tartott gázriasztó fegyverét. A riasztott rendőrök a menekülő fiatalembert ezúttal elfogták a szomszédos telken - áll a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatójában.

Az elkövető hét hónap eltéréssel egyik ismerősének is – darabos – orrcsonttörést okozott, mikor ingatlanában felkereste a sértettet és közöttük vita alakult ki.

A vádlott ebben az iudőszakban jövedelemmel nem rendelkezett, vagyon elleni bűncselekményekből tartotta el magát, üzletekből és ismerősöktől lopott összesen legalább 14 esetben. Ellene kábítószerrel kapcsolatosan eljárás is indult.

A jelenleg letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség tíz bűncselekmény miatt emelt vádat. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek