Szerda éjfélig meghosszabbították az adóbevallás határidejét

Még majdnem egy napja van, hogy felajánlja adója 1 százalékát az enyugat.hu-nak.

2023. május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az SZJA-bevallási tervezetek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eSZJA-rendszerében – írja közleményében az adóhatóság.

Az eredeti határidő május 22-én, hétfőn éjfélkor járt le, de aznap először akadozott, majd teljesen leállt az ügyfélkapun át elérhető Központi Azonosítási Ügynök. Így egyetlen kormányzati rendszerbe se lehetett belépni, a NAV rendszerébe sem.

Az adóhatóság által elkészített adóbevallás tervezetébe sem lehetett belenézni, és az adó 1+1 százalékának felajánlása sem volt lehetséges.

A vonatkozó kormányrendelet szerint az eSZJA bevallási határideje automatikusan meghosszabbodik, ha legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést, ez most meg is történt.

De így még majdnem egy egész napja van arra, hogy felajánlja adója 1 százalékát az enyugat.hu-nak. Részletes tudnivalók itt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek