Több mint 40 bűncselekményt követett el Ausztriában egy magyar csoport

Főként Burgenlandban és Alsó-Ausztriában követtek el betöréseket, lopásokat. Négy férfit letartóztattak.

A Mattersburgi Kerületi Rendőrparancsnokság és a Burgenlandi Állami Bűnügyi Hivatal nyomozói és a magyar rendőrség együtt derített fel egy bandát, amely több mint 40 bűncselekményért felelős Burgenlandban és Alsó-Ausztriában – közölte az osztrák rendőrség.

A magyar bűnözői csoport 2023 májusától 2024 január elejéig tartó időszakban több mint 40 bűncselekmény követett el a burgenlandi Mattersburg, Oberpullendorf, Oberwart, Neusiedl am See és Eisenstadt járásokban, valamint az alsó-ausztriai Neunkirchen, Wiener Neustadt, Korneuburg, Baden járásokban és Wiener Neustadt város területén.

Mattersburg
Wikipédia

Ezek főként lakóházak pincehelyiségeibe történő betörések és nyilvános parkolókban parkoló járművekből történő lopások voltak.

Az összkár kb. 166 ezer euróra (kb. 63 millió forint) rúg.

A burgenlandi rendőrség intenzív nyomozását követően a magyarországi kollégákkal közösen 2024. január 10-én három házkutatást és négy európai elfogatóparancsot hajtottak végre a gyanúsítottak magyarországi lakóhelyén.

A lopott árut (tíz kerékpár, öt e-roller, 15 különböző márkájú elektromos szerszám, egy fűnyíró traktor, egy kerti aprítógép és különböző gyűjtői érmék) összesen öt számjegyű euró értékben foglalták le.

Négy férfi (39, 26, 23 és 22 évesek) jelenleg is előzetes letartóztatásban van Magyarországon. Egy 49 éves elkövető szabadlábon védekezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Rendőrségi hírek