Új rekord? – Egy nap alatt 8 embert kellett kimenteni a Balatonból

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2023. augusztus 15-én 6 esetben 8 embert mentettek ki a tóból – írja a Police.hu.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2023. augusztus 15-én 6 esetben 8 embert mentettek ki a tóból – írja a Police.hu

A vízirendőrök kedden

 • elsodródott gumimatracosokat,
 • vízibicikliseket
 • SUP-osokat,
 • valamint egy veszteglő vitorlás utasait
 • mentettek ki szorult helyzetükből.

  A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a viharjelzési szabályok betartására, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet. Az elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

  Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Rendőrségi hírek