Újabb rejtély Berki Krisztián halála ügyében

Elismert ügyvéd nyilatkozott a témában.

Dr. Györei Péter büntető ügyvéd „Ki okozta Berki Krisztián halálát?” címmel tett ki blogbejegyzést az oldalára. A szakember újabb rejtélyről rántotta le a leplet és a feltételezett dílert, illetve annak szabadon engedését is elemezte.

Mint írja, meg kell nézni, hogy a halálát megelőző 1-2 napban milyen számok szerepelnek Berki híváslistáján, és „minden valószínűség szerint” meglesz annak a telefonszáma, akitől a halálát közvetve vagy közvetlenül előidéző kábítószert kapta.

Persze ez nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz, főleg, ha profi dílerről van szó. De az ügyvéd szerint a „szorgosan kutakodó rendőrök” be fogják tudni azonosítani a drogkereskedőt.

„És Berki esetében ne legyen kétségünk a rendőrök lelkesedését és erőforrásait illetően. Ismert személyiségeket érintő bűnügyek esetében komoly a felülről jövő elvárás, hogy a rendőrség eredményt mutasson fel” – jelenti ki Györei.

Berki Krisztián Szombathelyen
BZ

A rendőrség szerdán elfogta azt a dílert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adhatta a drogot Berkinek. A Vecsésen elfogott férfit kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Dr. Györei Péter azonban arról ír, hogy a bíróság nem tett eleget az ügyészi indítványnak, és nem tartóztatta le az illetőt – szerinte pedig ez szokatlan.

„Ez azt jelenti, hogy a rendőri/ügyészi csapatnak nemhogy gondatlan emberöléssel, hanem még csak kábítószer-kereskedelemmel sem sikerült megalapozottan meggyanúsítania a 'dealert'. Valószínűleg egyszerű kábítószer-birtoklás állt csak meg vele szemben, ez viszont ritkán jár letartóztatással. A drogkereskedelem megalapozott gyanúja viszont szinte automatikus letartóztatási ok lett volna, hiszen ott értelemszerűen fennáll a bűnismétlés veszélye” – teszi hozzá.

A teljes poszt itt olvasható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hírek