Indul a Várkerület újabb felújítása

Még nem a Kisvárkerülettel, de egy újabb szakasszal folytatódik a Várkerület felújítása. A munkaterületet április 22-án adták át a kivitelezőnek.

Megkezdődött és még idén be is fejeződhet a Várkerület felújításának újabb üteme. Egyelőre még nem a kisvárkerületi szakaszról van szó, hanem az Ötvös utca/Hátsókapu és a Széchenyi tér közötti részről.

Dr. Farkas Ciprián polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, mintegy 540 millió forintból valósul meg a Várkerület II. szakaszának rekonstrukciója, mely a már korábban megvalósult koncepciót követi.

A felújítás után több lesz a zöldterület, nagyobb lesz a gyalogos felület és kialakítanak egy kerékpárutat is. Fontos szempont volt a jelenlegi fák megmentése, melyek közül többet átültetnek, de lesznek új, klímatűrő fák is. Természetesen cserélik a közvilágítást, emellett a Várkerület megújításának I. üteméből már megismert padok, hulladékgyűjtők, kerékpártámaszok kerülnek elhelyezésre itt is.

A Várkerület Széchenyi tér - Ötvös utca közötti szakasza a felújítás előtt
A Várkerület Széchenyi tér és Ötvös utca közti szakasza a felújítás előtt
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek