Világörökségi nap a Fertő-tájon

Május 14. a világörökség napja, amit hagyományosan színes programokkal ünnepelnek a Fertő-táj településein.

A Fertő-tájon az ember és természet harmonikusan összefonódott és páratlan kultúrtájat eredményezett, melyet 2001-ben az UNESCO világörökségnek ismert el. Ennek emlékére minden évben megrendezik a Világörökség Napot, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület közös szervezésében.

A Fertő-táj nyolc évezreden át különböző kultúrák találkozóhelye volt, amit szemléletesen mutat a változatos táj, amely az ember és a környezet közötti szimbiózis evolúciós folyamatának eredménye. A kulturális és természeti örökség része életünknek, emlékeket idéz fel, meghatározza mindennapi hangulatunkat, magában foglalja az összetartozásunkat.

Peisonia Világörökség Látogatóközpont
Enyugat.hu

A Világörökség Napján (is) érdemes meglátogatni a Fertő-táj történeti épületeit és a tájat, részt venni egy-egy, a műemléki vagy természeti értékeket bemutató sétán, élvezni a különböző helyszíneken szervezett programok kulturális sokszínűségét. Ezen a napon olyan emberek mutatják be a helyi értékeket, akik nem csak szeretik őket, de ismerik is szépségüket, múltjukat, jelenüket és fontos számukra a megőrzésük.

A világörökségi nap részletes programja elérhető itt .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek