Zelenszkij menesztette az ukrán főparancsnokot

Zelenszkij azt is javasolta, hogy Zaluzsnij „maradjon a csapat tagja”.

Volodimir Zelenszkij menesztette Valerij Zaluzsnijt, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnokát - írja a Politico, amit a 444 szemlézett.

Az ukrán elnök a döntés után közösségi oldalán azt írta, „Megköszöntem neki az elmúlt két évet”, majd hozzátette, azt is megbeszélték, hogy ki kerüljön a helyére. Zelenszkij azt is javasolta, hogy Zaluzsnij „maradjon a csapat tagja”.

A lap felidézte, az ukrán elnök és a főparancsnok között a konfliktus részint azzal magyarázható, hogy utóbbi népszerűsége meghaladja előbbiét - ilyennel Zelenszkijnek nemigen kellett szembesülnie az elnökválasztási kampánya, majd a totális háború kirobbanásának első napjai óta –, részint azzal, hogy a háború menetét, állását és kilátásait gyakran ítélik meg eltérően.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek