Rekviem a soproni Mély útért - videó

Úgy tűnik, a környék ismerői nehezen teszik túl magukat a hangulatos Mély út elvesztésén. Újabb videót kaptunk.

- Még édesapám vásárolta a telket, amit 1970 óta én művelek. Naponta mentem végig, akár többször is a Mély úton. Szerettem ezt a hangulatos, zöld részét Sopronnak - mondta el az enyugat.hu-nak Mechle Károly, a videó készítője. Hozzátette, bár ez az összeállításából is nyilvánvalóan kiderül, úgy érzi, életének egy részét vesztette el...

Mint már többször megírtuk, a Mély út kiszélesítésére és aszfaltozására azért van szükség, hogy az M85-ös gyorsforgalmi Sopron-kelet – Fertőrákos csomópont közötti szakaszának fejlesztése keretében itt haladjon egy alternatív útvonal, mentesítve a Szent Mihály-temető előtti körforgalmat. A Mély út, mint a neve is jelzi, egy mély, szurdok szerű bevágás volt a Virágvölgy szélén, évszázadokon át. A növényzetet már kivágták, hamarosan a konkrét útépítés is megkezdődhet.

"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj" - ez a Radnóti idézet jutott eszembe, miközben nyomon követtem a Mély út átalakulását. Akik ezt megtervezték, nyilvánvalóan nem kötődnek a helyhez, de Sopronhoz sem - tette hozzá a filmhez Mechle Károly.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet