Indiai mutáció: 208 embert teszteltek le Miklóshalmán

Egy miklóshalmi család tagjai fertőződtek meg, akik Indiában idén még nem jártak, az elmúlt hétvégét viszont Szlovákiában töltötték.

Amint arról mi is beszámoltunk, nemrég a koronavírus indiai mutációjának gyanúja merült fel egy családnál Miklóshalmán (Nickelsdorf). Mostanra bebizonyosodott, tényleg erről a variánsról van szó. Gerhard Zapfl polgármester elmondta, a család idén nem járt Indiában, így a közvetlen fertőzés kizárható.

Ugyanakkor a múlt hétvégét, egész pontosan szombat délutántól hétfőig Szlovákiában töltötték. Miklóshalma lakosságával azóta nem találkoztak, ezért valószínűleg másnak nem adhatták tovább a vírust, de a biztonság kedvéért azért a településen a vasárnapi nap folyamán összesen 208 embert teszteltek le, természetesen teljesen ingyenesen.

( ORF Burgenland )
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek