2030-ig a VOLÁNBUSZ szolgáltat Sopronban

A VOLÁNBUSZ Zrt. lett a befutó azon a közszolgáltatási szerződési pályázaton , amit még tavaly írtak ki, és a soproni helyi, autóbusszal végzett személyszállítás 2021-2030. évi feladatainak ellátásáról szólt. Dr. Farkas Ciprián polgármester úgy döntött, hogy a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt. pályázatát elfogadja és a 2021. július 1. - 2030. december 31. közötti időszakra a közszolgáltatási szerződést megköti.

10 évesek Sopron legújabb buszai 2020. December 15. 12:16

A szolgáltató vállalta, hogy biztosítja a zsúfoltság-mentes utasszállítást, az utazási igazolványértékesítést, utas-panaszkezelést, az üzemeltetésében lévő utasforgalmi létesítmények és járművek tisztaságát, a jelenlegi szolgáltatási szinttel legalább azonos színvonalú, megbízható, mindenkor aktuális információkat biztosító utastájékoztatást.

A közszolgáltatónak gondoskodnia kell a közszolgáltatás folyamatos és biztonságos teljesítéséhez szükséges fejlesztések, különösen az indokolt járműcserék megvalósításáról, az eszközök rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban tartásáról, azok javításáról, karbantartásáról.

A járműpark átlagéletkora maximum 14 év lehet, az egyedi életkor maximálisan 18 év lehet. Ezen kívül az életkorhoz kapcsolódóan kötelezően teljesítendő, a megrendelő által elvárt fejlesztések az alábbiak: 2022. december 31-ig a Közszolgáltató köteles beszerezni 5 db új szóló, dízel meghajtású, alacsonypadlós, légkondicionálóval ellátott autóbuszt, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 5 db új szóló, alternatív meghajtású, alacsonypadlós, légkondicionálóval ellátott autóbuszt.

enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek