Durván megváltozik a forgalmi rend a Pozsonyi út környékén Sopronban

Június 14-étől a Mély út építésével párhuzamosan megkezdődik a Pozsonyi út felújítása is, a munka október végéig fog tartani.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője a DS Konzorcium tájékoztatja a lakosságot, hogy a Mély út építésével párhuzamosan az iskolai évzárók után, június 14-én a konzorcium megkezdi a Pozsonyi út (8527 sz. főút) felújítását az M85 Fertőrákosi úti csomópont és a Szent Mihály temető közötti szakaszon. A munka október végéig fog tartani.

A felújítás a gyorsabb haladás és a mielőbbi befejezés érdekében a Pozsonyi út folyamatos félpályás korlátozásával fog megvalósulni. Jó hír viszont, hogy az itt közlekedőknek nem kell majd dugóban ácsorogniuk, mert a munkálatok idejére Fertőrákos felől - Sopronba a Pozsonyi út egyirányú lesz. A Sopronból - Fertőrákos irányába haladó forgalom számára pedig terelőutat jelöltek ki az új Balfi csomópont és az M85 még át nem adott szakaszán keresztül. A gyorsforgalmin haladó terelésen 60 km/h sebességkorlátozás mellett egy sávon lehet majd közlekedni. Ezen az új szakaszon az elzárt sávban még munkagépek és munkások dolgozhatnak, ezért kérnek mindenkit, hogy erre mindenképpen fokozottan figyeljenek! Valamint a zavartalan és biztonságos közlekedés érdekében legyenek kiemelt figyelemmel a terelést mutató jelzésekre is!

DS Konzorcium

Változás lesz a Széleskúti, Fehéregyházi és Zárányi utcák közlekedésében is, mert a felújítási munkálatok ideje alatt ezekből az utcákból a Pozsonyi útra nem lehet majd kihajtani. Innen a belváros felé a Rákosi és a Verő József utcákon keresztül lehet majd kijutni. A közvetlenül a Pozsonyi útra nyíló kapubejárók átjárhatóságát a konzorcium biztosítani fogja a felújítás közben is.

A tömegközlekedést használókat pedig arra kérik, figyeljék a Volánbusz tájékoztatását.

A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel vezessenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! A DS Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy október végén minden közlekedő megelégedésére egy szebb, biztonságosabb útszakaszt adjon át.

Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek