Az ellenzék bojkottálja a "gyűlöletkeltő kamunépszavazást"

Mint a Momentum írja, "a kormány csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról."

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délelőtt jelentette be , hogy népszavazást kezdeményez a kormány. Reagáltak az ellenzéki pártok is. A Demokratikus Koalíció szerint az orbáni népszavazás érvénytelen és eredménytelen lesz, és erről tenni is fognak, ahogy elérték ezt a 2016-os népszavazásánál is.

Mint írják,

a miniszterelnök súlyos vereségeken és húsbavágó veszteségeken van túl. Magyarország elveszítette az uniós pénzeket az Orbán-rendszer féktelen lopásai miatt, ráadásul a világsajtó címlapjaira is került azzal, hogy magyar újságírókat és ellenzéki politikusokat figyeltethetett meg egy izraeli kémszoftverrel. Mindkét tény külön-külön is alkalmas lenne arra, hogy 2022-ben az Orbán-rendszer végét okozza. Ezzel a miniszterelnök is tökéletesen tisztában van, kétségbeesése eredményeként pedig most is azt teszi, mint mindig: újabb háborút talált ki magának “Brüsszellel”, ennek keretében hirdetett népszavazást.

A Momentum sem fogta vissza magát, szerintük is "bojkottálni kell a gyűlöletkeltő kamunépszavazást" .

„Az Orbán Viktor által bejelentett gyűlöletkeltő kamunépszavazással a kormány csak el akarja terelni a figyelmet a Fudan Egyetemről, a lehallgatási botrányról, az elszabadult inflációról, az ellopott autópályákról. Napról napra kínosabb nekik, hogy lelepleződnek a kommunista módszereik. Ma Orbántól csak az lett volna elfogadható, ha a lemondását jelenti be."

Jakab Péter, a Jobbik elnöke pedig a Facebookon nyilatkozott meg :

Ő is azt emeli ki, hogy "Orbánék bajban vannak – előhúzták a Brüsszel-kártyát és a válságkommunikáció eszközét, a népszavazást Hogy eltereljék a figyelmet az éppen rájuk égő világbotrányról."

"igen, ez egyértelmű terelés – miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit."

És miközben hangosan „brüsszeleznek”, egy hang nem esik arról, hogy Brüsszelnek két fő elvárása van: a független igazságszolgáltatás megteremtése és a lopás befejezése. Na, ez az, amit nem szeretnének

- tette hozzá Jakab Péter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Közélet