Ausztriában további szigorításokon gondolkodnak

Az osztrák lapok szerint a vendéglátásban várhatók újabb szabályok és mérlegelik a tesztek fizetőssé tételét is.

Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter további szigorításokat jelent be, ha az intenzív ágyak kihasználtsága meghaladja azt a 20 százalékot, amit felső határként jelölt meg a szövetségi és az állami kormányzat az intézkedések szükségességében.

Nem tartja kizárhatónak például, hogy a normál vendéglátásban szükség lesz az oltás vagy gyógyulás igazolására.

A jelenleg tervezett szabályrendszer szerint ez a „2-G szabály” csak rendezvényekre és az éjszakai vendéglátásra érvényes, de amint az intenzív osztályokon 15 százalék fölé megy a Covid betegek aránya, ez is változik. Húsz százaléknál már csak a PCR -tesztet ismerik el a vakcinázás vagy a gyógyulás mellett.

Katharina Reich, osztrák tisztifőorvos erősebb CoV-intézkedéseket szeretett volna. Mint mondta, politikai kompromisszum született.

Peter Hacker bécsi egészségügyi tanácsos szintén azt feltételezi, hogy hamarosan még szigorúbb intézkedésekre lesz szükség - írta az ORF.at .

A várható intézkedésekről és a szigorítás lehetséges forgatókönyvéről szinte minden osztrák lap ír, a Kleine Zeitung és a Kurier például azt is közlik, hogy az ingyenes tesztek még vita tárgyát képezik ugyan, de egyre nehezebb indokolni a tesztek tetemes költségeit azok előtt, akik beoltatták magukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek