Ma estig még leadhatja a voksát az előválasztáson

Soronban és Fertődön még van lehetőség személyesen is voksolni.

Pénteken közel 102 ezren vettek részt az előválasztáson, ezzel ismét megdőlt a napi rekord. Az Országos Előválasztási Bizottság közlése szerint sátorban csaknem nyolcvanezren, online több mint 23 ezren szavaztak. Összesen 101.996 polgár voksolt pénteken arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő ciklus miniszterelnöke.

Tovább nőtt az új szavazók száma is. Már több mint 166 ezer olyan voksoló vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával.

Az előválasztás szombat estig tart. Az utolsó személyes szavazópontok 19 órakor zárnak be. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat. Ekkor zárul le véglegesen az előválasztás második fordulója. Az online szavazatoket fizikailag is rögzítik.

A személyes szavazatokat tartalmazó urnákat éjjel szállítják fel a vidéki urnatároló helyiségekből a fővárosba, ahol vasárnap reggel kezdődik el a szavazatszámlálás. Végeredmény vasárnap késő éjjel várható.

Sopronban a piacnál ma még áll a sátor.
Töreki Tibor

A Győr-Moson-Sopron megyei 4-es választókörzetben, azaz a soproni járásban, ma még leadhatja szavazatát szeméyesen Fertődön, a Gábor Áron utca 11.-nél, a CBA áruház előtt 13 és 18 óra között, Sopronban a Csarnok utcai piacnál este fél hétig és a Fegyvertár utcai Jobbik-irodában 13 és 18.30 óra között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet