Új városrész születik Sopronban

Hosszú évekig a város egyik szégyenfoltja volt, most viszont több beruházásnak köszönhetően újjászületik az egész környék.

A Gyár utca régen sokak számára egyet jelentett a bevásárlással, szolgáltatásokkal, gasztronómiával. Az utóbbi, körülbelül 10 évben azonban ez megváltozott, az üzletek sorra bezártak, a parkoló autók helyét pedig átvette a sok szemét és a rendszám nélküli roncsok.

Az Akkord Bevásárlóközpont bezárását követően indult el a környék leginkább a lejtőn, pedig addigra az egyik legégetőbb problémát már orvosolták: az aszfalt nem volt már járhatatlan. Nem is olyan rég viszont végre pozitív hírek érkeztek. Egyrészt, ahogy mi is beszámoltunk róla, integrált rendészeti központ épül a Selmeci és Flandorffer utcák által közrehatárolt területen. Mint azt a kormányközeli sajtóból a héten megtudhattuk, az épület már olyan készültségi státuszban van, hogy el is érte legmagasabb pontját.

Az egykor szebb napokat látott MOMA áruházban is változást tapasztalhattunk az elmúlt hónapokban: Az épület felújításon esett át, és a szolgáltatások köre is bővült: egy vadonatúj szemészeti magánrendelő, illetve lézerklinika nyílt benne. Az ázsia áruház viszont megszűnt, a közösségi médiában azt írják, hogy a felső szintet egy fogorvos vette meg "vagy ilyesmi".

enyugat.hu

Az Akkord Bevásárlóközpontban is átépítés kezdődött néhány hónapja. Hogy mi is készül ott, arról konkrét információt nem találtunk. A Facebookon ugyanakkor többen is azt írták, ALDI lesz az épületben, amit szerencsére nem romboltak le a föld színéig, inkább átalakítják.

enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek