Szírek voltak a furgonban elhunyt fiatal férfiak

Hajtóvadászat helyett már intenzív nyomozással keresik a kedden Cinfalvánál elmenekült embercsempészt. Az osztrákok azt mondják, gyorsan haladnak.

A két szíriai menekült keddi halála után a rendőrség továbbra is keresi az elmenekült csempészt - mondta Herbert Marban, a rendőrség szóvivője szerdán tartott sajtótájékoztatóján. Tolmács segítségével folytatják a magyar rendszámú furgonban talált többi menekült kikérdezését is.

„A nyomozás gyorsan halad. A furgonba zárt emberek által szolgáltatott információk érdekes nyomokat adhatnak" - idézte Marbant az ORF.at .

Mint írtuk, a fegyveres erők katonái kedden két halott menekültet fedeztek fel egy kisteherautóban a magyar határon Cinfalva (Siegendorf) közelében. A járműben még 27 menekült volt, mindnyájan férfiak. A sofőr kiugrott a kocsiból és gyalog menekült, állítólag Magyarország felé.

Kedden lezárták az utat is Cinfalva határában.
ORF.at

A kocsiban talált 27 menekültről az osztrák hatóságok gondoskodtak. Ha menedékjogot kérnek, átadják őket a menekültügyi hatóságoknak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek