Újabb hajtóvadászat Ausztriában: egy gyilkossággal gyanúsított rendőrt keresnek

A 44 éves bécsi rendőrt azzal gyanúsítják, hogy megölte élettársát Deutsch-Brodersdorfban. De a férfi eltűnt. Nem ez volt az első hajtóvadászat a határ közelében a héten...

A 43 éves nőt szerdán holtan találták rokonai egy családi házban a Burgenland és Alsó-Ausztria határán lévő, Soprontól mindössze harminc kilométerre fekvő Deutsch-Brodersdorfban. Az erőszakos bűncselekmény kezdeti gyanúja gyorsan beigazolódott. A boncolás eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra: a nő halálát fulladás okozta. Valószínűleg megfojtották.

A rendőrség a nő élettársát, a Bécsben dolgozó rendőrt gyanúsítja a bűncselekménnyel. Hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen, autóját meg is találták a Moosbrunn melletti erdőben.

Az egész erdőt átfésülték, de csak a férfi kocsiját találták meg.
ORF/Lenger

Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő szerint 80 rendőrt vezényeltek ki a helyszínre, nyolc szolgálati kutya és két drón is részt vett a keresésben. Az aktív kutatást viszont csütörtök este leállították, más módszerekkel folytatják a nyomozást - írja az ORF.at . Az osztrák rendőrség szerint egyébként nem zárható ki, hogy a keresett férfinél fegyver van.

Nehéz hete van a határ közelében dolgozó osztrák egyenruhásoknak, hiszen nem ez volt az egyetlen hajtóvadászat a napokban. Kedden Cinfalva (Siegendorf) közelében két menekült holttestére bukkantak egy mikrobuszban. Mellettük további 26 menekült volt a magyar rendszámú járműben , aminek vezetője elmenekült az intézkedő rendőrök elől. Az embercsempészt is hatalmas erőkkel keresték a határ mindkét oldalán, s arról azóta sincs hír, hogy megtalálták volna...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek