Bécs új koronaszabályozást készít

Elsősorban a kulturális szektort érintenék a változások.

Alighogy Ausztria új kancellárja bejelentette az oltatlanokra vonatkozó új szabályozást , az osztrák főváros is lépni kényszerül. Az intézkedéseknek nyilvánvalóan a megfertőződött emberek egyre emelkedő száma az oka.

Bécsben hamarosan új koronavírus-szabályozás lép életbe, amely elsősorban a kulturális szektort érinti. Kisebb rendezvényeken vagy előadásokon lehetőség lesz a maszkot mellőzni, ha a „2-G” szabályt (azaz az elmúlt hat hónapban beoltott vagy felépült) belépési feltételként határozzák meg. Ezt Peter Hacker, Bécs város egészségügyi tanácsosa jelentette be egy interjúban - írja az ORF.at .

A „2-G” szabály már érvényben van az 500 vagy annál nagyobb látogatószámú rendezvényeken, ahogy az éjszakai szórakozóhelyeken is. A Bécsi Állami Operaházat is ez a szabály érinti. Belépésnél igazolni kell, hogy beoltott vagy felépült, ez esetben maszkot nem kell felvenni.

A Bécsi Operaház előadásaira is vonatkozni fog az új szabályozás.
wien.info

A „2,5-G” szabály kisebb helyszínekre, például mozikra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a belépés akkor is lehetséges, ha valaki PCR -teszttel bizonyítja, hogy nincs a szervezetében a koronavírus. Ehhez viszont maszk is szükséges. A mozik a tervezet szerint átválthatnak „2-G” módra, de „2G plusz” szabály is lehetséges; azaz a látogató beoltott vagy gyógyult plusz tesztelt. Ez utóbbi esetben nem kell maszkot viselni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek