Ausztria: hétfőtől szigorúbb szabályok a beutazáskor

Ingázók számára csökken a tesztek érvényességi ideje, nem ingázóknak kötelező a 2,5-G.

Hétfőtől szigorúbb szabályok érvényesek Ausztria beutazásakor - többek között a beutazáskor alapvetően kötelező 2,5-G bizonyítvány - írja az ORF.at .

A háttérben a 2021-es Covid-19 Belépési Rendelet immár hetedik módosítása áll, amellyel a Szociális Minisztérium szerint az antigén- és antitestvizsgálatok elveszítik bizonyítékként való érvényességüket.

Akik munkavégzés, iskolába vagy egyetemre járás, családi indok, vagy párkapcsolat miatt lépik át a határt, az eddig egy hétig érvényes negatív PCR tesztek érvényességi ideje 72 órára csökken. Az antigén tesztek pedig csak 24 órán át érvényesek. Diákok számára az úgynevezett "Ninja-Pass" továbbra is biztosítja a határátlépés feltételeit.

Aki viszont nem ingázó, az az eddigi 3G szabály helyett (oltott, gyógyult, vagy tesztelt) csak 2,5-G-vel lépheti át az országhatárt (Oltott, gyógyult vagy PCR-tesztelt).

Mint már az enyugat.hu megírta , hétfőtől Ausztriában húsz napos zárlatot redeltek el. a lezárás (lockdown), ami ezúttal a teljes lakosságra vonatkozik. A jelenleg csak az oltatlanokra érvényes kijárási korlátozások hétfőtől 20 napon át mindenkire érvényesek lesznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek