Valaki máris nyomot hagyott az emlékpadon

November elején avatták fel Sopronban, a Frankenburg úton azt a bronz emlékpadot, melyet a népszavazás idején regnáló polgármester, Sopronyi-Thurner Mihály tiszteletére helyeztettek ki egykori otthonával szemben. A hely egyébként más szempontból is ismerős lehet: néhány éve itt még egy kerékpáros pihenő volt, eredetileg pedig egy ivókút is volt a sarkán, igaz, sosem működött.

enyugat.hu

Az emlékpad egyébként Kutas László szobrászművész alkotása, az erre járók, kerékpárosok pedig már igénybe is vehetik szolgáltatásait, megpihenhetnek rajta. Nem telt el azonban sok idő, valaki máris filctollal érkezett a helyszínre, a bronz emlékpad karfáján pedig otthagyta szignóját. Vajon az emlékpad többi részére is ez a sors vár? Vajon úgy fog majd kinézni ez a pad is, mint a Deák téren az összes többi? Reméljük, hogy nem.

enyugat.hu
enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek