Hat évet kapott a román embercsempész, aki huszonnégy menekültet zsúfolt a raktérbe

A Soproni Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit egy hete Nagycenknél fogott el a rendőrség.

A Soproni Járási Ügyészség gyorsított eljárásban két nap alatt bíróság elé állított egy román férfit, aki 24 főt szállított egy furgon rakterében 2021. november 15. napján. A férfit csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt – nem jogerősen – 6 év börtönbüntetésre ítélték.

A Soproni Járási Ügyészség bíróság elé állításról szóló feljegyzése szerint a 2.8 m hosszú és 1.7 m széles raktérbe az ország déli határának közelében beültetett 24 személynek nem szabadott mocorogni, felállni az utazás alatt, mert ez esetben az elkövető kiabálni kezdett velük és a jármű válaszfalát ütötte annak érdekében, hogy a migránsok ne mozgolódjanak. A jármű külső ablakokkal nem rendelkezett, szellőzése kizárólag mechanikai úton volt biztosított.

A migránsok Ausztriába tartottak - írja sajtóközleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A bűncselekmény elkövetését beismerő férfit a bíróság – egyéb rendelkezések mellett - hat év börtönbüntetésre és tíz év kiutasításra ítélte. Az ítélet nem jogerős, annak másodfokú felülbírálatáig az elkövető letartóztatásban marad.

Egy hete az enyugat.hu is írt a román sofőr elfogásáról .

Huszonnégy utas kuporgott a raktérben.
police.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek