Kitolná a veszélyhelyzetet a választások idejére is a kormány

2022. június 1-jéig tartana.

Újabb salátatörvényt nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt, melynek a legfontosabb intézkedése az, hogy a kormány 2022. június elsejéig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet - hívta fel a figyelmet az mfor.hu . Az indoklás szerint új vírusvariánsok azonban korábban nem tapasztalt gyorsasággal és következményekkel terjednek Európa-szerte, illetve a negyedik hullámban, annak kiszámíthatatlansága miatt, elengedhetetlen a fokozott és hatékony védekezés lehetőségének biztosítása, stb.

A törvénnyel számos korábbi intézkedés hatályát is meghosszabbítják, így többek között a 2020. március 11. és 2020. július 3. között vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmányok érvényességi idejét 2022. június 30-ig kitolják, valamint továbbra sem kell nyelvvizsgát tenni ahhoz, hogy a felsőoktatásban résztvevő hallgatók megkapják a diplomájukat (ez a 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között sikeresen záróvizsgázókra vonatkozik).

Azt is megjegyezték ugyanakkor, hogy

"az országgyűlési képviselők általános választásának megtartása, annak április vagy május hónapra történő kitűzése az Alaptörvényből következik, ezért azt a különleges jogrend fennállása nem befolyásolja".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Közélet