Együttműködést kérnek a soproni mentők

A tesztelésre érkező soproniakat szólítja meg közösségi oldalán a soproni mentőállomás. A tájékoztatóval szeretnék megkönnyíteni a mitavételezés folyamatát - de a saját működésüket is.

- A mintavételezés háziorvosi beutalóval, központilag szervezett. A mintavételi konténer a soproni mentőállomástól teljesen külön működő egység - hangsúlyozza a soproni mentők felhívása. Ez az oka annak, hogy sem tájékoztatást, sem a felmerülő kérdésekre a válaszokat nem tudják megadni, ezeket nem is a mentőknek, hanem a háziorvosoknak lehet feltenni.

A tesztelés időpontra, behívás alapján működik, ezért mindenki a kiértesítés szerinti időpontban jelenlen meg - kérik az állomás dolgozói. Ezzel a soproniak elkerülik a felesleges várakozást, nekik meg valószínűleg nem kell kerülgetniük szirénázó mentőautóval az ott várakozókat. Külön fel is hívják erre a figyelmet: "Várakozni a konténer előtti közterületen lehetséges, zárt teret a járványügyi szabályok betartása miatt biztosítani nem tudunk".

S ha még nem lenne egyértelmű, ami egyébként felhívás nélkül is alap: a várakozással és parkolással ne akadályozzák a mentők kivonulását! Parkolni a kijelölt parkolóhelyeken lehet a Kuruc körúton, a Szív utca kereszteződésben, a kórházi parkolókban.

Nyilván senkinek sem könnyű az újabb hullámban az élet; annak sem, aki esetleg már betegen tesztelésre megy, de azoknak sem, akik immár negyedszer dolgoznak megsokszorozódott betegszámmal, önmagukat is kitéve a fertőzés veszélyének. Tényleg legyünk belátók és türelmesek egymáshoz, ez többet ér, mint ötven méterrel közelebb parkolni vagy tíz perccel előbb sorra kerülni...

A soproni mentők felhívása. Segítsük őket azzal, hogy odafigyelünk rájuk és betartjuk a szabályokat.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet