Átadták a parkolóházat

Hárommilliárd forintos kormányzati támogatásból épült Sopronban új, modern, ötszintes parkolóház, amelyet szerdán adtak át.

Átadták az Árpád utcai parkolóházat. Több olvasónk kérdezte, hogy az enyugat.hu miért nem tudósított az ünnepélyes megnyitóról, pláne azok után, hogy az árairól már írtunk. Ennek egyszerű oka van: az önkormányzati és állami beruházások protokoll-rendezvényeiről - kevés és üdítő kivételtől eltekintve - csak az állami és önkormányzati média munkatársai kapnak tájékoztatást.

Az MTI tudósítása Rákossy Balázst, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárát idézi, aki az eseményen elmondta, az új parkolóház illeszkedik a várostervezés azon koncepciójába, amely csillapított forgalmú övezetek létrehozásával, új parkolóházakkal, illetve parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést.

Hozzátette, Sopron az ország egyik legélhetőbb városa, az intézmények, a közterek, valamint a közlekedési infrastruktúra is folyamatosan fejlődik.

Az államtitkár kiemelte, a magyar kormány támogatja a vállalkozásokat, a helyi közösségeket, az önkormányzatokat és a családokat.

Jelenleg a gazdaság újraindítása zajlik, amely nem a megszorításokra, hanem az adócsökkentésekre, a vállalkozások és a családok támogatására helyezi a hangsúlyt - tudatta Rákossy Balázs.

Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere arról beszélt, hogy megvalósult a belváros rekonstrukciója, a Várkerület felújítása, és újraszentelték a Szent Mihály-templomot.

Hozzátette, megújult a Lenck-villa, nyáron átadták az új uszodát, és hamarosan elkészül az M85-ös gyorsforgalmi autóút építésének újabb szakasza is.

Jó ütemben haladnak a múzeumnegyed kivitelezési munkálatai, valamint a Rendészeti Integrált Központ és a Fertő-part fejlesztése is - jegyezte meg.

Barcza Attila fideszes országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy az Árpád utcai parkolóház fontos mérföldkő a belváros parkolási gondjainak enyhítésében.

Az új létesítmény a környék rendezettségét is javítja, a több parkolóhely pedig a helyi vállalkozásoknak is segítséget jelent - mondta.

A képviselő úgy fogalmazott, a 2010-ben megkezdett új korszak eredményeképpen a város olyan fejlődési pályára állt, amelyre az elmúlt száz esztendőben nem volt példa.

A most átadott, részben zöldtetős parkolóházban 235 gépkocsi, 26 motorkerékpár és 10 kerékpár számára van hely, az épület közvetlen környezetében további 36 felszíni parkolót, valamint új közlekedő- és zöldfelületeket is kialakítottak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek