Pert vesztett Mészáros Lőrinc Fekete-Győrrel szemben

Jogerős ítéletet hozott a bíróság azzal kapcsolatban, hogy Fekete-Győr András bűnözőnek nevezte Mészáros Lőrincet.

A Momentum korábbi elnöke Facebook-posztjában arról számolt be, hogy eredményesen indult neki a 2022-es év, legalábbis az Orbán-rendszerrel folytatott jogi és erkölcsi küzdelme szempontjából.

„Emlékeztek, hiszen a nevetekben is beszéltem: Orbán Viktor strómanját bűnözőnek neveztem. A bűnözőnek volt bőr a képén, és eljárások sorát indította ellenem. Miután első- és másodfokon is veszített ellenem a büntetőperekben, harmadjára már "csak" személyiségi jogi perrel próbálkozott. Ugyan a nyilvános tárgyalásra eljönni sem mert, a polgári perben bocsánatkérést és a perköltségek megfizetését követelte tőlem. Ezt is elbukta” - írja az ellenzéki politikus.

Fekete-Győr - Mészáros
Facebook

„A bíróság harmadszorra is nekem adott igazat: nyugodtan hívhatjuk nevén, vagyis bűnözőnek az Orbán-strómant, bocsánatot pedig nem én, hanem Mészáros fog kérni a magyaroktól, amiért közönséges közpénztolvajként egy teljes nemzetet tett szegényebbé. A perköltséget sem én, hanem a pervesztes Mészáros fogja megfizetni” - sorolta Fekete-Győr.

A fellebbezési határidő közben lejárt, és a személyiségi jogi perben hozott ítélet is jogerőre emelkedett. Az ügy előzménye, hogy Fekete-Győr tavaly tavasszal azt állította, Mészáros Lőrinc közönséges bűnöző, Orbán Viktor strómanja. A politikus mindezt arra alapozta, hogy maga Mészáros nyilatkozta 2014-ben a 444-nek, hogy mesés vagyonát a "Jóistennek, a szerencsének, és Orbán Viktornak köszönheti" – idézi a propeller.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Közélet