Heccből lett világsiker

Két soproni fiatalember vált híressé a kézilabda EB-n, a heccből készített táblájukkal megnevettették nemcsak a B-közép közönségét, hanem az internetes világot is.

Járfás László és Schöll Ádám nagy kézilabdadrukkerek, de csak egyikőjüknek volt jegye a magyar-portugál meccsre. Így kezdődött a történet, amit most László az enyugat.hu olvasóinak is elmesélt.

- Ádámnak nem volt jegye, de én unszoltam, hogy jöjjön el velem a mérkőzésre, szerzek neki. Rávágta, hogy oké, de ha sikerül, ünnepeljük azt meg valami bolondsággal. Persze másnap meglett a belépője, és néhány percet szántunk a hecc ötletére is. Nem kellett sokat, szinte azonnal beugrott a tábla ötlete - eleveníti fel a történteket Járfás László.

Ugye már rémlik? Két nevető srác tartja magasba a lelátón a barna kartont, egyiken a felirat: BARÁTNŐT KERESEK. A másikon a folytatás: ÉN IS!

Van, aki még nem látta ezt a fotót? László és Ádám nem gondolták, hogy ekkora sikerük lesz.
Nász Nikolett

- Pesten egy templom lépcsőjén ülve írtuk meg a kartonokat az útközben szerzett filcekkel. Már amikor bementünk a stadionba lecsekkoltuk, hogy aki csak látja, nevet rajta, de az igazi nagy kacagás akkor tört ki, amikor a B-középhez értünk. Azonnal felkapták a heccet, dübörögtek a dobok, megkezdődött a skandálás. Alig kezdődött el a meccs, már a fotósok is levették a sztorit. És persze továbbították is. Egy kézilabdás oldal a mérkőzés tizedik percében megosztotta és innentől kezdve világhódító útjára indult Nász Nikolett fotója. Később még a válogatott játékosa, Máté Dominik is kommentelte a közösségi megosztón, ami újabb és újabb hullámokat vetett az online világban. Nagyon népszerű lett az akciónk - folytatta a történetet László. A hatalmas karriert befutott poénnak egyébként van igazságalapja, a két soproni fiatalembernek most nincs komoly kapcsolata. De nagy valószínűséggel lesz hamarosan... A poén kedvéért szurkoló lányokkal is készültek képek, s ki tudja, hogy végződik majd valójában a történet.

... és a második felvonás.
Nász Nikolett

A siker mellett Járfás László és Schöll Ádám azonnali eredményt is elkönyvelhetett: a törzsszurkolóktól ajándék-jegyet kaptak a magyar-izland meccsre is. Persze készültek új táblák is, MI MÁR GYŐZTÜNK és RAJTAD A SOR DOMA feliratokkal. Az lett volna az igazi, ha nyer a magyar csapat, de ez most nem jött össze, az élményt viszont még sokáig emlegetik a fiúk. És mások is.

Mit ki lehet hozni egy jó heccből?!

A diplomás fiatalok - László a Soproni Egyetemen végzett, Ádám Szombathelyen - létrehoztak egy Facebook és insta-oldalt KartonBoyz néven, ahol az ezzel az őrült sztorival kapcsolatos képeket, cikkeket, infokat és legfőképpen emlékeket gyűjtik. A tábla további sorsára is van tervük! Elárverezik és a befolyt összeget jótékony célra felajánlák egy kiválasztott szervezetnek. Úgyhogy még hallunk róluk!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű